32 Bit ile 64 Bit Arasındaki Fark



Windows işletim sistemi dediğimizde aklımıza Home ve pro gibi farklı sürümleri geliyor. Ancak windows işletim sistemini ayıran en temel faktör 32 bit ve 64 bit.


Günlük hayatta bilgisayar kullanan biriyseniz 32 bit ve 64 bit kavramlarını duymuşsunuzdur. Günümüzde birçok insan 32 bit ve 64 bit arasındaki farkları bilmiyor. Bu makaleyi okuyorsanız, büyük ihtimalle siz de bu kişiler arasındasınız. Hadi o zaman 32 bit ile 64 bit arasındaki farklar nelermiş öğrenelim.



32 Bit ile 64 Bit İşletim Sistemi Arasındaki Fark


- Bilgisayarınıza windows işletim sistemini kurarken, işlemcinizin 32 bit mi 64 bit mi olduğunu bilmeniz gerekiyor. Eğer 32 bit mimariye sahip bir işlemci kullanıyorsanız, 32 bit windows işletim sistemi kurmanız gerekiyor. Ancak günümüzde üretilen birçok işlemci 64 bit mimarisi ile üretiliyor. O yüzden 32 bit işletim sistemi kullanan insan sayısı çok az durumda.


- 32 bit işletim sistemi 4 GB Ram'den fazlasını desteklemiyor. Yani 32 bit işletim sistemi kullanırken 8 GB Ram kullanamazsınız. Bu yüzden 64 bit işletim sistemi kullanmanız sizler için daha iyi olacaktır.


Programlarda 32 Bit ve 64 Bit Farkı


Programların genel olarak 32 bit ve 64 bit olmak üzere iki farklı sürümü bulunur. Bunun amacı ise 64 bit işletim sistemi kullanıyorsanız, programın 64 bit sürümünü, 32 bit işletim sistemi kullanıyorsanız, 32 bit sürümünü indirmeniz gerektiğidir.


Sonuç olarak hangi sürümü kullanıyorsanız, programların da o sürümünü kullanmanız gerekiyor. Böylelikle programları kullanırken bilgisayarınızdan daha iyi bir performans alabilirsiniz.


32 Bit mi Kullanıyorum, 64 Bit mi ? Nasıl Öğrenebilirim ?


Windows'un ayarlar kısmından Sistem'e tıklayarak hakkında bölümünden hangi sürümü kullandığınızı öğrenebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski